Bibliografia

Principal

  • Tecnología e Higiene de la Carne. Editorial Acribia, S.A., Zaragoza, Espanha.: Prandl, O., Fischer, A., Schmidhofer, T., Sinel, H. 1994. null
  • Tecnología del procesado del pescado. Editorial Acribia, S.A. Zaragoza, Espanha. Matos, T.J.S., Barreto, A.S.F.H., Bernardo, F.M.A. 2004. Demonstração e interesse da aplicação de um modelo para determinação de custos de produção nas indústrias de transformação de carnes. Revista Portuguesa de Ciências Veterinárias, 99, 117-122.: Hall, G.M. 2001. null
  • Cooked meat products. Proceedings of 45th ICoMST, Yokohama, Japan, 116-120.: Puolanne, E. (1999). null

Secundária

  • Tripas Artificiales. Editorial Acribia S.A., Zaragoza, Espanha.: Effenberger, G. 1980. null
  • Congelación y Calidad de la Carne. Editorial Acribia, S.A. Zaragoza, Espanha.: Genot, C. 2003. null
  • Mechanisms of water-holding capacity of meat: The role of postmortem biochemical and structural changes. Meat Science 71: 194-204.: Huff-Lonergan, E.; Lonergan S. M. (2005). null
  • Contribution of postmortem muscle biochemistry to the delivery of consistent meat quality with particular focus on the calpain system. Meat Science 74: 34-43.: Koohmaraie, M.; Geesink, G.H. (2006). null