Tecnología e Higiene de la Carne. Editorial Acribia, S.A., Zaragoza, Espanha.: Prandl, O., Fischer, A., Schmidhofer, T., Sinel, H.1994.null
Tecnología del procesado del pescado. Editorial Acribia, S.A. Zaragoza, Espanha. Matos, T.J.S., Barreto, A.S.F.H., Bernardo, F.M.A. 2004. Demonstração e interesse da aplicação de um modelo para determinação de custos de produção nas indústrias de transformação de carnes. Revista Portuguesa de Ciências Veterinárias, 99, 117-122.: Hall, G.M.2001.null
Congelación y Calidad de la Carne. Editorial Acribia, S.A. Zaragoza, Espanha.: Genot, C.2003.null
Mechanisms of water-holding capacity of meat: The role of postmortem biochemical and structural changes. Meat Science 71: 194-204.: Huff-Lonergan, E.; Lonergan S. M.(2005).null
Contribution of postmortem muscle biochemistry to the delivery of consistent meat quality with particular focus on the calpain system. Meat Science 74: 34-43.: Koohmaraie, M.; Geesink, G.H.(2006).null